Nieuws
24 november 2005 - Ron Smeets

Regelgeving voor Bluetooth marketing in de maak

De Britste MMA, Mobile Marketing Association, waarschuwt bedrijven en marketeers om voorzichtigheid te betrachten bij het lanceren van Bluetooth reclamecampagnes.

Men doelt daarbij onder andere op de op handen zijnde Europese regelgeving voor deze nieuwe vorm van reclame maken.

Omdat bij Bluetooth campagnes vaak alle GSM's in de buurt van een billboard of bepaalde lokatie worden 'bestookt' met reclameboodschappen is de kans groot dat de regelgeving het zogenaamde opt-in techniek verplicht zal stellen. Hierbij geeft de klant expliciet toestemming voor het ontvangen van reclameberichen zoals dat ook al bij eMail marketing in veel landen verplicht is.

De MMA adviseert haar leden en andere marketeers om juridisch advies in te winnen voordat men een campagne lanceert, om eventuele represailles achteraf te voorkomen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314