Nieuws
08 november 2009 - Richard Otto

Reebok Mobile Video Campagne groot succes

Het Engelse sportmerk Reebok (onderdeel van Adidas) is de laatste jaren wat weinig in de Nederlandse schoenenwinkel te vinden, in Amerika is het echter een zeer populair merk. Reebok is oa de  officiële schoenenleverancier voor de NFL, de NBA en de Major League Baseball en hoofdsponsor van tennister Venus Williams. Onlangs heeft het sportmerk in de VS een zeer succesvolle mobile advertising campagne opgezet.

Via social media netwerken werd de consument gevraagd om hun telefoonnummer achter te laten, zodat Reebok een mobile video MMS naar hen kon sturen. De ingezette mobile advertising campagne generereerde bijna 50% click-trough rate. Natuurlijk mag je geen appels met peren vergelijken, maar het is toch het vermelden waard dat de gemiddelde click-through rate van display advertising op de PC in Europa tussen de 0,11 en 0,19 procent ligt.

De laatste tijd heb ik het voornamelijk over Mobile Marketing en -Advertising campagnes op de iPhone. Al begin dit jaar heb ik in een MC-blog geschreven dat het mij zo verbaasd, dat
ondanks de bijna 20 miljoen mobiele aansluitingen , marketeers zich met mobile advertising bestedingen zich voornamelijk richten op de relatief kleine groep (+/- 200.000 in NL) iPhone-gebruikers. Natuurlijk zitten er in deze groep wel vaak de innovators, trendsetters en early adopters, dus bereik is tegenwoordig zeker niet het belangrijkste.

Reebok heeft echter wel gekozen voor bereik en wilde mobile advertising inzetten dat op de meeste telefoons dan ook daadwerkelijk werkte (de antieke GSM's kregen een bericht met URL verwijzing voor de pc).  “On the opposite end of the spectrum, the iPhone has enabled far deeper and richer experiences for advertisers and brands on mobile phones. However, it still only reaches a subset of the U.S. population, a percentage of the smartphone market, which is far from mass-market.", aldus Mobie Advertising bureau Mogreet, tevens verantwoordelijk voor deze campagne.


Hier kun je de video-MMS van de Reebok campagne op je pc zien.

Over de auteur: Richard Otto