Nieuws
16 december 2009 - Marvin de Reuver

Redlaser - 750k downloads en opbrengst $1 miljoen

De wonderen zijn de app wereld nog niet uit. Ik denk dat veel iPhone gebruikers wel bekend zijn met de ‘Redlaser’ app, die snel en vakkundig barcodes herkent plus aangeeft of deze het goedkoopste is. Ideaal voor als je in de supermarkt loopt en er weer geen prijsje voor het product staat of je wilt weten dat je niet belazerd wordt. 

Verschillende websites weten ons te melden dat deze app ongeveer 750 duizend keer gedownload is. Het is dus nog steeds mogelijk om een miljonair te worden met het ontwikkelen van apps, want het bedrijf achter de app (Occipital) heeft er ongeveer $1 miljoen dollar mee verdiend. Het is zelfs zo dat zij gemiddeld 6.000 verkopen per dag hebben en dat is erg knap voor een slechts twee hoofdig bedrijf. 

De RedLaser app staat inmiddels in de top 5, maar zo gemakkelijk is het niet gegaan. Toen de app in mei 2009 werd gelanceerd liep het nog niet storm, pas na de update gingen mensen de app aanschaffen. De oprichters deden niks anders, maar de mond-tot-mond reclame nam gigantisch toe. Daaraan danken zij ook dit succes. Zie ook deze grafiek. 

Een leuk voorbeeld van een app, waarbij iedereen denkt ‘waarom ben ik daar niet opgekomen!’. Hopelijk inspireert jullie dit, om toch die app te ontwikkelen waarvan jij denkt dat het een succes wordt. Ik denk dat de ‘app’ markt nog lang niet verzadigd is en ik loop dagelijks nog tegen diverse dilemma’s aan, die mijn iPhone kunnen oplossen. 

Wat mis jij nog in de app store? Waar denk jij dat er nog behoefte aan is of waar heb jij nog behoefte aan op je iPhone?

Over de auteur: Marvin de Reuver