Nieuws
03 november 2014 - Ron Smeets

Record smartphone verkoop voor LG Mobile in vijf jaar LG heeft de weg terug naar boven definitief weer gevonden

LG Mobile heeft een record kwartaal achter de rug. Dat blijkt uit de eerste cijfers over het derde kwartaal van 2014 die de Koreaanse fabrikant vandaag wereldkundig gemaakt heeft.

In totaal werden het afgelopen kwartaal 16.8 miljoen LG smartphones verscheept vanuit de magazijnen van de fabrikant. Vergeleken met een jaar geleden betekende dat een stijging van bijna 40%.

Dat was het kwartaal waarin de LG G2 langzaam maar zeker in de winkels verscheen (in Nederland pas in oktober overigens). De weg naar boven was met de LG Nexus 4 en G Pro al min of meer ingeslagen maar na de G2 bleken de Koreanen het juiste spoor definitief weer gevonden te hebben. En dat betaalt zich nu dus uit. Vergeleken met het tweede kwartaal was de stijging van de verkoopcijfers iets minder groot, maar met 16% nog altijd in de dubbele cijfers. De laatste keer dat LG zoveel toestellen in één kwartaal verkocht was Q3 2009.

Deze verkoopaantallen hadden natuurlijk ook een positieve invloed op de omzet en winst van LG Mobile. In het derde kwartaal werd een omzet van 4.25 biljoen Won geboekt (3.19 miljard Euro). Goed voor een winst van 167.4 mijard Won (125.55 miljoen Euro).

De overige onderdelen van LG (Home Entertainment, Home Appliance en Air Conditioning & Energy) deden het beduidend minder goed wat betreft de omzet- en/of winstgroei. Sterker nog, die boekten allemaal een kleine omzet- en winstdaling. In totaal bedroeg de omzet van LG in het derde kwartaal 14.92 biljoen Won (11.2 mijard Euro) en de winst kwam uit op 461.3 miljard Won (346 miljoen Euro).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.