Nieuws
06 april 2012 - Ron Smeets

Record kwartaal voor Samsung

Samsung is na Apple de meest winstgevende smartphone fabrikant ter wereld. Later deze maand worden de eerste kwartaalcijfers van 2012 gepresenteerd maar de Koreaanse fabrikant heeft al een klein tipje van de sluier opgelicht waaruit blijkt dat met het hele concern extreem goed gaat.

Samsung verwacht het eerste kwartaal van 2012 een recordomzet en -winst te boeken. De omzet zou gaan uitkomen op ca 45 biljoen Won (ruim 30 miljard Euro) terwijl het Koreaanse bedrijf een winst van 5.8 biljoen Won verwacht te boeken (ca. 3.9 miljard Euro).

Vergeleken met een jaar geleden (Q1 2011) zou de winst dus zo goed als verdubbelen. Toen werd 2.95 biljoen winst geboekt. Analisten hadden al verwacht dat Samsung een prima kwartaal achter de rug had, maar 5.8 biljoen Won overtrof zelfs hun stoutste verwachtingen. De meeste analisten dachten namelijk dat Samsung's omzet over Q1 2012 zou blijven steken (ahum) rond de 5 biljoen Won.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.