Nieuws
06 juli 2010 - Ron Smeets

Record kwartaal voor HTC

Eind vorig week werd al duidelijk dat vooral de Smartphone verkopen de afgelopen maanden behoorlijk in de lift zaten (en zitten). Dat succes is ook te merken aan de voorlopige kwartaalcijfers (Q2) die HTC vandaag bekend maakte.

De Taiwanese fabrikant heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een record omzet geboekt van 23.86 miljard Taiwanese dollars. Omgerekend is dat zo'n 593 miljoen Euro.

De winst steeg, vergeleken met een jaar geleden, met maar liefst 33% naar 8.64 miljard T$, ofwel 214 miljoen Euro. HTC is momenteel, wereldwijd, de vijfde speler in de Smartphone markt na Nokia, Apple, RIM en Motorola, maar vóór Samsung, LG en Sony Ericsson.

Het lijkt er dus op dat de strategie van HTC om heel vroeg op de Android trein te springen zijn vruchten begint af te werpen. Daarbij speelt mijns inziens ook de ontwikkeling van HTC Sense een grote rol. HTC's eigen User Interface voor zowel Android als Windows Phone (Mobile) toestellen zorgt er doorgaans voor dat de Android en Windows Phone toestellen een stuk prettiger en gebruiksvriendelijker te bedienen zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.