Nieuws
31 augustus 2005 - Ron Smeets

Reclame tijdens het wachten op verbinding

In Amerika noemen ze het 'ring back tones' en T-Mobile klanten in Duitsland kennen de dienst als 'Ring Up' waarbij je als ontvanger kunt bepalen welk muziekje de beller hoort terwijl hij wacht op het moment dat jij je telefoon opneemt.

Binnenkort wordt het in de VS wellicht mogelijk dat de providers van deze diensten ook reclameboodschappen gaan 'afspelen' als wachttoon.

Perseptive, de exploitant van Ring back tones, heeft de technologie hiervoor in huis gehaald door de overname van PromoTel dat enkele patenten hiervoor in haar bezit had.

Stel je dus voor dat je over enkele maanden je vriend of vriendin belt en vervolgens advertentie's van datende dames en heren moet aanhoren. Zou je ineens willen dat hij of zij niet meer opneemt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.