Nieuws
03 december 2011 - Ron Smeets

Rechter wijst eis van Apple op verbod 'Galaxys' in VS ook af

De ruzie tussen Apple en Samsung lijkt de afgelopen dagen (en weken eigenlijk al) steeds meer in het voordeel van de Koreaanse fabrikant beslist te worden.

Nadat eerder het Australische verkoopverbod (met enige vertraging) werd opgehveven heeft nu ook een Amerikaanse rechter een uitspraak in het voordeel van Samsung gedaan. De rechter, Lucy Koh, wees namelijk de eis van Apple op een verkoopverbod van de Galaxy toestellen in de VS ook af.

Letterlijk zei Koh: "It is not clear that an injunction on Samsung's accused devices would prevent Apple from being irreparably harmed." Met andere woorden; de verkoop van de Galaxy smartphones en tablets in de VS zou Apple geen schade toebrengen, zo concludeerde de rechter. Samsung en Apple hebben kort al gereageerd op deze Amerikaanse uitspraak, maar ik neem aan dat ze in Korea vanochtend een champagne ontbijtje genoten hebben en dat ze bij Apple een spoedvergadering, inclusief croissantjes en een paar zure appels, met hun juristen en advocaten bijeengeroepen hebben. Wellicht om te bepalen of ze nog in beroep zullen gaan tegen het besluit van de Amerikaanse rechter. Apple kan, als men dat wil, nog steeds een rechtzaak starten tegen Samsung in een poging om het verkoopverbod alsnog af te dwingen, maar de kans van slagen (lees: winnen) is met deze uitspraak van de rechtbank in San Jose natuurlijk niet meer zo groot.

Een Apple woordvoerder zei, in een reactie op de uitspraak van rechter Koh dat de fabrikant nog steeds van mening is dat het schaamteloos kopiëren van Apple producten 'fout' is. Samsung liet weten erg blij te zijn met de uitspraak (duh ;-)) "Deze uitspraak bevestigt dat Apple's claims kant nog wal raken", aldus Jason Kim.

Via: Reuters

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.