Nieuws
02 januari 2006 - Ron Smeets

Rechtbank dreigt veroordeelden per SMS

In Engeland en Wales kunnen burgers die boete's of dagvaardingen niet betalen en/of nakomen binnenkort waarschijnlijk rekenen op SMS en Email 'bedreigingen' die hun waarschuwen voor de juridische gevolgen van hun wangedrag.

Een test met dit systeem in Staffordshire heeft uitgewezen dat 75% van de veroordeelden na het ontvangen van zo'n 'bedreiging' direct aan hun verplichtingen voldeden.

Voor de rechtbanken en overheden is het een bijzonder goedkope manier om burgers op hun plichten te wijzen zonder dat er 'dure' procedures aan te pas komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.