Nieuws
19 november 2012 - Ron Smeets

Reboot- en accuproblemen bij Windows Phone 8 toestellen

Op dit moment test ik al ruim een week de HTC 8X. Het toestel, en Windows Phone 8, bevallen op zich prima. Windows Phone 8 behoeft nog wat extra aandacht (meer apps en uitgebreidere functies) en de accu van de HTC 8X gaat minder lang mee dan gehoopt.

Online wordt zowel bij HTC als Microsoft en Nokia door diverse Windows Phone 8 gebruikers geklaagd over een aantal bugs; sommige toestellen herstarten zomaar ineens en schijnbaar zonder reden. Andere gebruikers klagen over de tegenvallende accucapaciteit van de Lumia 920. Een eigenaar dacht dat op te lossen door een 'factory reset' uit te voeren maar bleef vervolgens zitten met een 'bricked' Lumia 920.

Zoals gezegd treffen de verschillende klachten zowel de Nokia als de HTC Windows Phones en het OS zelf. De Lumia 920 heb ik nog niet uitgebreid getest (over een week pas) maar met de HTC 8X heb ik bovengenoemde reboot-problemen nog niet meegemaakt.

Dus, mochten er Nokia Lumia 920 gebruikers zijn (die het toestel uit het buitenland gehaald hebben) of HTC 8X eigenaren die deze problemen herkennen, reageer dan maar.

Via (Forum bricked Lumia 920), via (Microsoft Forum), via (Nokia Support Forum), Foto via (The Nokia Blog)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.