Nieuws
23 maart 2005 - Ron Smeets

Rebellenleider dood door GSM

Enkele jaren geleden werden GSM gebruikers meermaals opgeschrikt door verhalen over de gevaarlijke straling die tot hersenbeschadigingen of zelfs de dood zouden kunnen leiden. Onderzoeken, al dan niet betaald door producenten van Mobilie telefoons, wezen uiteindelijk uit dat het allemaal wel meeviel. Nu blijkt dat Mobiel bellen wel degelijk dodelijk kan zijn, maar wel om een heel andere reden.

Volgens de Tsjetsjeense leider Basayev is de Russische geheime dienst er in geslaagd collega rebellenleider Maskhadov te traceren via zijn GSM om hem vervolgens te liquideren, zo meldt Cellular News. Maskhadov was lange tijd ondergedoken en er stond een prijs van $10miljoen op zijn hoofd. Hij belde vrijwel dagelijks met medestrijders in binnen- en buitenland en dat werd hem dus fataal.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.