Nieuws
13 oktober 2005 - Ron Smeets

Realtones hebben de toekomst

Ik moet zeggen dat mij dat niet echt verbaast, maar in de VS heeft Telephia onderzocht dat Realtones goed zijn voor in totaal zo'n 60% van de totale omzet van betaalde ringtones.

Poly- en Monofone ringtones leveren 33% van de omzet en de zogenaamde Ringback-tones (ringtones die een beller hoort terwijl hij of zij wacht op het opnemen aan de andere kant van de lijn) zijn goed voor 7% van de totale ringtone omzet.

Verder heeft men ook nog gekeken naar de meest populaire muzieksoorten die als ringtone gedownload worden. Die top 5 ziet er als volgt uit:

1. Rap/Hip-Hop 25%

2. Pop 17%

3. Soul/R&B 14%

4. Voice/Sound 11%

5. Alternative/Punk 9%

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.