Nieuws
28 september 2005 - Ron Smeets

Real sluit deal met Cingular voor wireless video

Amerika's grootste mobiele provider, Cingular, heeft bekend gemaakt dat het voor Real Player gekozen heeft als techniek voor haar toekomstige mobiele video en tv diensten.

Daarmee kaapt Real Networks een belangrijke klant op het gebied van de groeiende wireless video markt voor de neus van Microsoft en haar Media Player weg.

Een woordvoerder van Real Networks beweert zelfs dat als ze de Cingular deal aan Microsoft verloren zouden hebben, het zo goed als gedaan zou zijn met de mobiele ambities van Real. In de PC en internet wereld heeft Real die strijd overigens al lang opgegeven en heeft Real Player niet meer dan een minimaal marktaandeel.

Cingular's grootste concurrent, Verizon, maakt overigens wel gebruik van het Microsoft platform.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.