Entertainment
18 november 2005 - Ron Smeets

Real-Life RFID onstnappingsspel

Een voormalig bankgebouw in Madrid is onlangs omgebouwd tot mobiele speelhal voor een game waarbij gebruik gemaakt wordt van RFID technologie om het te kunnen spelen.

De deelnemers zitten gevangen 'doolhof' van gangen en deuren van het oude bankgebouw en moeten daar vragen en raadsels oplossen om toegangscodes te ontsluiten waarmee deuren binnen de gevangenis, La Fuga genoemd, geopend kunnen worden.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de spelers 'ontsnappen' door zich via hun RFID PDA armband die ze bij aanvang van het spel ontvangen een weg naar buiten te banen.

Er kunnen in totaal 300 spelers gelijktijdig spelen, maar het heeft weinig zin om met elkaar te 'liften'. Het systeem is zo in elkaar gezet dat het, afhankelijk van de route die een speler heeft afgelegd ern andere codes nodig zijn of andere vragen gesteld worden. Hiervoor zijn in het hele gebouw in totaal 200 RFID lezers geinstalleerd, soms wel 10 in één ruimte.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.