Entertainment
03 december 2012 - Ron Smeets

ReadyClick! stembesturing voor je Windows Phone 8 camera

Een aardige gimmick app voor je Windows Phone 8 toestel. ReadyClick! is een app van 2 euro waarmee het mogelijk wordt om de camera van je smartphone stemgestuurd te bedienen.

Ik heb hem zelf ook even gedownload. Het werkt op zich prima. Je moet wel de spraakherkenning van Windows Phone 8 activeren. Nederlands is nog niet beschikbaar, maar als je Engels selecteert dan doet de app het.

De makers hebben wel nog wat werk te verzetten want bij mijn Lumia 920 werd het beeld van de zoeker wat vervormd en het maken van foto's via de app zorgt ook voor een behoorlijke sluitervertraging. Wanneer je, na het activeren van de stembesturing, 'ReadyClick' zegt, wordt enkele seconden later de foto gemaakt. Vlak daarvoor hoor je nog even 'Say Cheese' zodat je weer dat het kiekje genomen wordt. In de video hieronder kun je zien hoe het werkt.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.