Entertainment
10 oktober 2008 - Ron Smeets

RAZR nog steeds Nr.1 in de VS

'Dit kan toch niet waar zijn' was mijn eerste gedachte toen ik het bericht las dat op dit moment, eind 2008, de Motorola RAZR nog steeds de best verkopende mobiele telefoon in Amerika is.

Zou de beslissing van Motorola om zo lang vast te blijven houden aan het concept van de RAZR dan toch juist zijn geweest?

De omzet- en marktaandeel cijfers bewering toch echt het tegendeel. Bovendien is het geen geheim dat de Amerikaanse mobiele toestelmarkt achter loopt op die hier in Europa en al helemaal in vergelijking met Azië.

Kijkend naar de Top vijf van best verkopende toestellen in de VS dan staat daar, behalve de RAZR op 1, ook nog de LG Chocolate tussen. Nog een toestel dat hier al lang niet meer in de Top 10 voorkomt.

1. Motorola RAZR
2. Apple iPhone
3. BlackBerry Curve
4. LG Chocolate
5. BlackBerry Pearl

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.