Nieuws
22 juni 2008 - Ron Smeets

RAZR massaal ingeruild voor de iPhone

Dat blijkt uit een onderzoek van JD Power die de afgelopen maanden bij zo'n 20.000 iPhone eigenaren navraag gedaan hebben.

Een kwart van de ondervraagden gaf aan dat zijn of haar vorige toestel een RAZR was. De VS telt momenteel zo'n 5.4 miljoen iPhone gebruikers. Dit zou dus betekenen dat ongeveer 1.3 miljoen consumenten van Motorola naar Apple geswitched zijn.

Natuurlijk, de iPhone was voor velen (5.4 miljoen Amerikanen in ieder geval) een hot new gadget in 2007, net zoals de RAZR dat in 2005 was, maar Motorola is momenteel niet echt in een positie dat men zich nog veel meer weglopende klanten kan veroorloven.

Het marktaandeel van de fabrikant wereldwijd ligt nu nog slechts op 9.5%. Twee jaar geleden lag dat nog rond de 23%.Gerelateerde links:
Maak van je RAZR een iPhone
RAZR best verkochte GSM in Europa
Vier miljoen iPhones in 200 dagen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.