Geruchten
10 september 2018 - Ron Smeets

Razer Phone 2 gedeeltelijk gelekt via een benchmark-app Bigger, better, louder en ditmaal met Chroma verlichting

Door Luc Meijs - Het is alweer een tijdje geleden dat de mobiele industrie in zee ging met de mobile gaming trend. Tot nu toe zijn er nog niet veel fabrikanten die een echte dedicated gaming smartphone aanbieden. Van Asus hebben we de Asus ROG Phone (prijs nog onbekend echter geschat rond de €1000,-), er is de Xiaomi Black Shark (€450/500,-), de ZTE Nubia Red Magic (+-€500,-) en natuurlijk de Razer Phone (rond de €700,-). Recent zagen we op de IFA de Honor Play, dit is een mooi voorbeeld voor een budget gaming smartphone, de prijs van dit toestel is momenteel €320,-. Sommige fabrikanten sturen hun standaard vlaggenschip ook al richting het mobile gaming vlak, zoals de Samsung Galaxy S9 en de nieuwe Note bijvoorbeeld, ook bij Apple met de Iphone X werd er aandacht besteed aan de gaming mogelijkheden van deze smartphone. Men kan dus stellen dat steeds meer fabrikanten interesse tonen in deze branche echter zijn er maar een handjevol fabrikanten die hun toestel er helemaal op aanpassen kwa stijl en uiterlijk.
 
Razer gaming
 
Dat Razer werkzaam is aan de Razer Phone 2 is geen geheim, de fabrikant bevestigde al een tijd geleden dat ze hieraan werkzaam waren. Er is tot nu toe weinig bekend over de hardware tot deze plots gespot werd op de Geekbench en nu via de AnTuTu benchmark. Het geeft helaas nog geen volledige garantie op welke hardware er daadwerkelijk gebruikt gaat worden, echter kunnen we hiermee wel een beginnend beeld creëren over welke mogelijkheden de Razer Phone 2 allemaal krijgt. Volgens deze benchmark krijgt de Razer Phone 2 hetzelfde 5.7 inch scherm als zijn voorganger, namelijk een Sharp IGZO LCD scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels en net zoals de eerste Razer Phone zal dit scherm over een maximale refresh rate beschikken van 120Hz, iets wat we nog steeds niet op andere smartphones gezien hebben. Of Razer mee gaat m.b.t. het implementeren van een Notch is niet zeker, hierover wordt nog niks vermeld. De Razer Phone 2 zal wederom gebruik maken van 8GB DDR4 RAM geheugen maar ditmaal met een indrukwekkende 512GB standaard opslagruimte, dit is een gigantische verbetering tegenover het originele model die maar 64GB interne opslag ter beschikking had (wat ook al heel acceptabel was). De kern waar dit allemaal op draait zal volgens de benchmark een Snapdragon 845 met Adreno 630 worden, echter met de nieuwe 5G technologie op het oog is het ook nog goed mogelijk dat Razer kiest om de nog verwachte Snapdragon 855 in het toestel te verwerken. De camera was een stevig minpunt van de Razer Phone, mede door de niet geoptimaliseerde camerasoftware schiet deze niet de meest mooie kiekjes, nu is een hart en ziel gaming smartphone niet echt bedoeld om ook nog over de beste camera te beschikken, echter zal Razer de felle kritiek op deze camera hopelijk meenemen en met een beter geoptimaliseerde camera komen in de Razer Phone 2.

 

THX en Chroma Lighting
 
Buiten de hardware specs is nog niet veel meer bekend over de Razer Phone 2. De voorganger heeft een van de luidste en indrukwekkendste speakers die ik ooit op een smartphone gehoord heb, en gezien het feit dat Razer met THX en de Dolby Atmos software blijft samenwerken is het met enige zekerheid vast te stellen dat ook de Razer Phone 2 over zeer, als niet meer, indrukwekkende speakers zal beschikken. Een nieuwe feature die de echte Razer fans meteen al miste op de eerste Razer Phone was Chroma verlichting. Razer staat bekend om hun Chroma LED’s die veelal op hun gaming apparaten te vinden zijn. Een bekende leaker onder de naam Roland Quandt laat weten dat het hoogstwaarschijnlijk is dat de Razer Phone 2 over deze Chroma verlichting zal beschikken, in welke vorm dit zal gaan gebeuren is vooralsnog niet duidelijk. 
 

Bij Razer zijn ze al een tijdje bezig met de ontwikkeling van Project Linda, een gaming laptop waarin je je Razer Phone kunt vastklikken om zo toegang te krijgen tot een extra interactief scherm onder je toetsenbord, misschien zal Razer dit concept eind dit jaar officieel tonen samen met de Razer Phone 2