Entertainment
02 maart 2009 - Ron Smeets

Rare vindplaatsen voor Nokia's

Het is mij ook al eens gebeurd dat ik een mobieltje verloor en ongetwijfeld zal iemand anders veel plezier gehad hebben van de Nokia 7110 die in 2000 op Pinkpop tijdens een optreden van Skunk Anansie uit mijn broekzak stuiterde ;-)

Maar om je toestel nu in een vis of een zak chips te verliezen. . . Dat vind ik toch wel heel erg vreemd.

Toch vond een vrouw uit Wisconsin (USA) onlangs een oude Nokia 6800 in een zak chips die ze bij de lokale Aldi gekocht had (zie foto). Het toestel ging niet meer aan maar er zat wel nog een T-Mobile SIM kaart in.

De FDA (voedsel en warendienst) heeft de zaak inmiddels in onderzoek. De vrouw kreeg van de Aldi een nieuwe zak chips aangeboden maar verklaarde voorlopig effe over te stappen op een ander merk (chips) ;-))

Nog gekker was de Nokia 1600 die enkele dagen geleden in een kabeljauw opdook (foto hieronder). Dit verhaal neigt echter naar een stunt van een visser want als we hem mogen geloven dan vond hij het toestel in de buik van een kabeljauw die hij kort daarvoor had gevangen. Omdat het toestel nog functioneerde kon hij via de contacts de vriendin van de eigenaar bellen. Schijnbaar had de goede man het toestel een week daarvoor verloren op zee.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.