Nieuws
26 februari 2008 - Redactie MobileCowboys

RAM Mobile Data verbindt 650 ambulances met elkaar

RAM Mobile Data gaat in opdracht van Ambulancezorg Nederland het nieuwe netwerk voor de ambulancezorg beheren. Dit nieuwe netwerk met de naam het Acute Zorgnetwerk zal zorginstellingen in Nederland aan elkaar koppelen.

Koos Reumer, directeur van Ambulancezorg Nederland, spreekt over een belangrijke stap naar de toekomst: “Met dit nieuwe netwerk zijn we niet alleen in staat om de locaties van alle ambulances zichtbaar te maken in de meldkamers, waardoor we een effectieve en efficiente – bovenregionale - inzet kunnen bewerkstelligen, maar zijn we ook in staat om data uit te wisselen met zorgpartners. Het netwerk zal worden aangesloten op het Landelijk Schakelpunt van het NICTIZ zodat gebruik kan worden gemaakt van het Electronisch Patienten Dossier. Bovendien stelt het netwerk ons in staat in geval van crises en rampen effectief en snel op te schalen en gebruik te maken van toepassingen als ambulancebijstand. Ook zullen met behulp van het netwerk diverse soorten managementdata, van belang voor de sector, worden getransporteerd en verzameld."

RAM Mobile Data heeft een langjarige ervaring in de (ambulante) zorg. Veilige draadloze communicatie voor ambulances, hosting en beheer van verschillende zoeg-applicaties, en het project digitaal gestroomlijnd zijn enkele ervaringsfeiten.

Dirk Fabels, directeur van RAM Mobile Data, is verheugd over de nieuwe opdracht. “Mede door het vertrouwen dat AZN in ons stelt, zijn we een serieuze speler in de ICT gezondheidszorg markt. Wij koppelen betrouwbaarheid en flexibiliteit aan een grote know-how en dat geeft ons een heel eigen, unieke plaats in het ICT landschap.”

In april zullen alle zorginstellingen ambulancezorg worden aangesloten op dit nieuwe Acute Zorgnetwerk.Gerelateerde links:
Hond belt 911 en redt leven van zijn baasje
GSM's niet betrouwbaar tijdens rampen
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl