Entertainment
13 november 2005 - Ron Smeets

RAI klaar voor Mobile TV

De Italiaanse publieke TV zender RAI heeft bij monde van haar president, Claudio Petruccioli, laten weten klaar te zijn om haar uitzendingen te kunnen aanbieden aan Mobiele TV diensten.

Daarmee pakt de RAI de handschoen op die concurrent Mediaset enkele weken eerder op de grond gooide met de aankondiging dat men in gesprek was met Telecom Italia voor het opzetten van Mobiele TV diensten.

Petruciolli spreekt de hoop uit dat zijn directie en medewerkers de reeds beschikbare technieken voor Mobiele TV snel zullen gaan implementeren zodat Telco's en abonnees hun keuze kunnen maken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.