Entertainment
08 maart 2006 - Ron Smeets

Radio mobcasts van Virgin

Virgin Radio wordt de eerste Europese radiozender die programma's behalve als podcast ook gaat aanbieden als zogenaamde mobcast.

Luisteraars die geen iPod hebben kunnen nu, mits ze wel over een geschikte Nokia GSM beschikken, gratis 'spodradio' software downloaden op de site van Virgin Radio. Een andere voorwaarde is dat de gebruiker beschikt over een UMTS verbinding (dus abonnement).

Eenmaal op hun toestel geinstalleerd kunnen de mobcasts rechtstreeks over het mobiele netwerk naar de GSM worden gedownload en beluisterd. Zoals gezegd werkt spodradio vooralsnog alleen op bepaalde Nokia toestellen (de 6630, 6680, 6681, 6682, N70 en N91).Gerelateerde links:
Geen iTunes maar iRadio op ROKR E2
Podcast 'fabriek' voor beginners
Cingular introduceert Mobile Radio
O2 wil concerten live op mobiel uitzenden
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.