Entertainment
22 april 2008 - Redactie MobileCowboys

Radio 1 t/m 5 nu ook digitaal op je mobiel

PERSBERICHT - De Nederlandse publieke landelijke radiozenders Radio 1 tot en met 5 zijn vanaf nu in digitale kwaliteit te ontvangen op mobiele telefoons via Tunin.FM.

NPO (Nederlandse Publieke Omroep) en Mobilaria hebben hiertoe een overeenkomst ondertekend, waarbij NPO gebruik maakt van de innovatieve technologie die door Mobilaria ontwikkeld is.

Mobilaria maakt met geavanceerde compressietechniek mogelijk dat digitale audio in de hoogst mogelijke kwaliteit maar met minimaal dataverbruik op mobiele telefoons te beluisteren is, zelfs met bandbreedtes vanaf slechts 24 kbit/sec.

Dit betekent ondanks een superieure geluidskwaliteit een significante kostenbesparing voor de consument, de omroepen en de mobiele netwerken. Een smalbandige GPRS-verbinding volstaat dus, evenals een relatief eenvoudige telefoon, UMTS is niet vereist.

Uiteraard wordt een flat fee internetbundel ten zeerste aangeraden. Het luisteren naar de NPO-zenders is verder kostenloos. Surf met je mobieltje naar http://wap.tunin.fm/ voor meer info.

Hans Bakhuizen van NPO Distributie, Technologie & Uitzending: “Mediagebruik zal steeds meer naar mobiel verschuiven, dat wordt het platform van de toekomst. Wij hebben gekozen voor Mobilaria om nu al op deze toekomst voorbereid te zijn. Zo vervullen we onze taak om voor iedereen bereikbaar te zijn, in de best mogelijke kwaliteit en met het meest efficiënte dataverbruik.”

Erik de Zwart, aandeelhouder in Mobilaria: “Wij zijn uiteraard zeer verguld met deze deal. Het betekent voor ons dat de verreweg grootste en belangrijkste omroeporganisatie van Nederland vertrouwen heeft in ons en in onze technologie. Hiermee worden we de facto de standaard voor radio via mobiel internet”.

Binnenkort zullen nog meer radiozenders van NPO mobiel worden aangeboden via het platform van Mobilaria.Gerelateerde links:
Mobile TV&Radio-site Streamingpda.nl geheel vernieuwd
Nieuwe mobiele internet / Wi-Fi radio speler
Bellen in de auto gaat ten koste van radio luisteren
Mobiel muziekluisteren wordt populairder
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl