Toestellen
30 augustus 2005 - Ron Smeets

Radiden, de RadioGSM

Je zou denken dat er nauwelijks nog een markt bestaat voor 2G toestellen zonder Cam, Bluetooth, Infrarood of extern geheugenkaart.

Toch introduceerde Sony Ericsson begin deze week de Radiden, een GSM met geintegreerde AM/FM Radio en TV Tuner (alleen voor het beluisteren van de audio van bijvoorbeeld MTV).

Het bijzondere aan het toestel, behalve dus dat het verder totaal geen enkele extra's heeft, is dat hij twee front-sides heeft. Dat wil zeggen dat een voorkant puur als GSM gebruikt wordt en de andere voorkant dus een Radio is.

Beide zijden beschikken over een eigen display en kunnen onafhankelijk van elkaar aan of uit gezet worden.

Ik moet toegeven dat hij er op het eerste gezicht wel cool uitziet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.