Nieuws
11 mei 2006 - Ron Smeets

Racistische ringtone bij Cingular

Dat de gemiddelde zuidelijk georiënteerde Amerikaan het, ook nu nog, niet zo nauw neemt met de rechten van immigranten uit Mexico en andere Spaanse werelddelen zal voor velen onder ons geen verassing zijn, maar van een moderne Telco zou je toch anders mogen verwachten.

Toch is onlangs op de website van Cingular Wireless een ringtone opgedoken waarin de draak gestoken wordt met een Spaanse immigrant en daarbij ging men, volgens velen, net iets te ver. De bewuste ringtone is inmiddels door Cingular verwijderd, maar het feit dat dit heeft kunnen gebeuren is natuurlijk triest.

Een tekstversie van de betreffende racistische beltoon was wel nog voor handen: 'Calmate, calmate, this is la migra. Por favor, put the oranges down and step away from the cell phone. I repeat-o, put the oranges down and step away from the telephone-o. I`m deporting you back home-o'.Gerelateerde links:
King of the Ring(tone)
Welke ringtone past bij jou?
Ringtoneboeren stellen zich aan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.