Entertainment
07 juli 2006 - Elske de Boer

Racistische PSP reclameposter?!

Op diverse Amerikaanse weblogs is nogal wat ophef ontstaan over de Nederlandse campagne van Sony voor de introductie van de witte versie van de PSP.

Op een poster is te zien hoe een spierwitte agressief ogende bitch een negerin bij de keel grijpt met daarnaast de tekst "Playstation Portable White is coming". Als gevolg van de ophef heeft de NAACP, een belangenvereniging voor de gekleurde Amerikaanse medemens, een officiele klacht ingediend bij Sony.

Een beetje voorbarig wellicht, want er komt namelijk ook een poster, zoals jullie hieronder kunnen zien , waarop de zwarte dame behoorlijk van zich afbijt (foto van Gamer dot nl) Een storm in een glas water dus, als je het mij vraagt.

Het reclamebureau dat deze actie bedacht, Tequila, hult zich , gevraagd naar een reactie, in stilzwijgen en verwijst naar Sony. Die zeggen in een officieel statement alleen dat de campagne geen enkele andere bedoeling heeft dan de strijd om de gunst van de consument tussen de zwarte en witte PSP aan te kondigen: 'All of the images created for the campaign have been designed to show this contrast in colours of the PSPs, and have no other message or purpose', aldus een woordvoerder.

Over de auteur: Elske de Boer