Nieuws
26 juni 2008 - Ron Smeets

Rabobank introduceert betalen per SMS

Vandaag presenteerde Rabo Mobiel een nieuwe service: Betalen per SMS of, zoals op de t-shirts van het promotie team te lezen was: CashMS-en.

In tegenstelling tot andere initiatieven zoals Payter en de bekende SMS abonnementen voor ringtones, games en dergelijke kun je met CashSMS rechtstreeks geld 'terugbetalen' aan je vrienden, familie of collega's zonder dat je contact geld bij je hoeft te dragen.

Je telefoon wordt feitelijk een mobiele portemonnee waar je regelmatig geld in stopt en er weer uit haalt als je dat nodig hebt.

Klinkt leuk, maar je moet er dus wel rekening mee houden dat deze dienst niet geschikt is om bijvoorbeeld een treinkaartje, de taxichaffeur of zelfs de pizzakoerier te betalen.

Om te kunnen betalen moet je eerst een mobiele portemonnee openen op de website van Rabo SMS Betalen. Vervolgens stort je een bedrag (bijvoorbeeld via internetbankieren) in je portemonnee.

Wil je iemand geld 'geven' dan stuur je een SMSje met daarin het 06-nummer van de ontvanger en het bedrag dat je wilt (moet) betalen naar 6689. Kort daarna ontvang je dan een SMSje van de Rabobank met daarin een codewoord en de details van de betaling. Die gegevens moet je controleren (om te voorkomen dat je de aan de verkeerde persoon of niet het juiste bedrag betaalt) en dan het codewoord in een SMSje sturen naar, wederom, 6689. Hierna is de betaling voltooid.

Mocht de ontvanger nog geen mobiele portemonnee hebben bij RaboSMSBetalen, iets dat zeker in de beginfase vaak zal voorkomen (afhankelijk van het succes van de dienst), dan wordt deze automatisch gecreëerd op het moment dat de eerste betaling binnenkomt.

Voorlopig is RaboSMSBetalen nog gratis. Wel moet je natuurlijk betalen voor de SMSjes die je verstuurt (tarief van je provider).

Meer info: Rabo SMS BetalenGerelateerde links:
Rabo Mobiel verruilt Orange voor KPN
Vanaf volgende week met je mobiel je Febo kroket betalen
De toekomst van Mobile: Mobile payment
Rabo Mobiel woensdag van start
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.