Nieuws
20 september 2013 - Nichal Joosse

Rabobank-app ondersteunt betalen zonder Random Reader

Zit je bij de Rabobank en maak je gebruik van mobiel internetbankieren? Voor de meeste mensen is er goed nieuws. Rabobank heeft de mobiele apps voor Android en iOS voorzien van een update waardoor men bij betalen geen gebruik meer hoeft te maken van de Random Reader. De functie staat niet standaard ingeschakeld, aangezien er ook mensen zijn die liever gebruik willen blijven maken van de Random Reader. Randvoorwaarde is dat het maximumbedrag niet wordt overschreden. 

Alleen de Android- en de iOS-versies zijn voorzien van deze functies: de Windows Phone-versie lijkt deze mogelijkheid nog niet te hebben. Gebruikers kunnen zelf instellen welk bedrag zij per week willen kunnen overmaken zonder de Random Reader te gebruiken. Het maximale bedrag dat ingesteld kan worden is 250 euro per week, wat opzich vrij ruim is. Wanneer je bijvoorbeeld met je vrienden wat drankjes gaat drinken en je hebt geen contant geld bij je, dan kun je nu op een eenvoudige manier geld overmaken naar degene die wel contant geld bij heeft maar het bedrag voorschiet.

Verder maakte de Rabobank bekend dat het binnenkort mogelijk zal zijn om aankopen te doen via iDeal via de applicatie. Er wordt niets gezegd over wanneer deze functie beschikbaar zal zijn in de applicatie.  

Over de auteur: Nichal Joosse