Nieuws
13 november 2006 - Redactie MobileCowboys

Rabo Mobiel woensdag van start

Het gerucht ging al langere tijd, maar vandaag is het dan officieel bekend gemaakt: Rabobank introduceert Rabo Mobiel, een mobiele virtuele netwerk operator waarlangs zij haar mobiele bancaire diensten gaat aanbieden. De Rabobank heeft daarmee de primeur om als eerste Europese bank mobielbankieren en voordelig bellen in één dienst aan te bieden. Een nieuwe invulling van haar credo 'altijd dichtbij', zeg maar; de bank spreekt van "de bank in je broekzak". Dichterbij kun je inderdaad niet komen.

Het aanbod is in de basis eenvoudig: 10 cent per minuut, 10 cent per sms, hoeveel de klant ook belt. Er geldt alleen een minimum verbruik van € 10 per maand, verder zijn er geen regels of beperkingen. Tevens krijgt de Rabo Mobiel klant direct toegang tot allerlei mobiele internet diensten, varierend van een startpagina met allerlei informatie, tot mobiel bankieren. Ook speciale sms-alerts behoren tot het standaard pakket. Later zal daar mobiel of contactloos betalen met de telefoon aan worden toegevoegd.

Eerder was Rabobank geregeld in het nieuws als initiatiefnemer van Open Mobiel Internet, tegenwoordig een programma van ECP.nl. De bank was ontevreden over de uptake van haar mobiele diensten via onder andere i-mode en Vodafone Live. Met de introductie van Rabo Mobiel gaat zij in eerste instantie de bestaande internetbankieren klanten proberen te werven voor haar mobiele diensten.Gerelateerde links:
Toegankelijkheid Mobiel Internet moet beter
Content partijen willen OPEN mobiel internet
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl