Nieuws
13 februari 2009 - Ron Smeets

Rabo Mobiel telesales

Op zich is Rabo Mobiel best een aardig initiatief als het gaat om het kweken van acceptatie voor mobiele bank- en betaaldiensten bij de gemiddelde consument.

Echter, de beslissing van de Rabobank om de dienst ook via de welbekende (en veel gehate) telefonische verkoopkanalen aan de man of vrouw te brengen kan volgens mij wel eens een averechts effect hebben op de (nog) groeiende populariteit ervan.

Ik bedoel, de gemiddelde Nederlander (die nog niet bij alle informatiefilters geregistreerd staat) wordt al vaak genoeg lastig gevallen met telefonische aanbiedingen (vaak rond etenstijd) voor (groene) energie, hypotheken, verzekeringen en andere producten.

Vaak gaat het dan ook nog eens om aanbieders die niet echt als 100% betrouwbaar te boek staan of toch op z'n minst regelmatig in opspraak komen mede door de telefonische verkooppraktijken. Denk aan Pretium Telecom en Oxxio.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.