Nieuws
25 december 2009 - Marvin de Reuver

Raadpleeg je iPhone bij autopech

Niks is zo vervelend als autopech. Stel je bent met kerst lekker op weg naar een bruisend feest of naar familie en halverwege stopt je auto ermee. Wat de meeste mensen doen, is hem aan de kant zetten (heel goed) en wachten op ANWB of Routemobiel. Daar sta je dan aan de kant van de weg, in de kou en maar wachten op de hulptroepen. Zou het niet fijn als je zelf al iets zou kunnen onderzoeken of nog mooier, het probleem zou kunnen vinden. De 1 is hier iets handiger in dan de ander en als je, net als ik, 2 linkerhanden hebt is Car Trouble een leuk hulpmiddel. 

Waarom een leuk hulpmiddel? Nou, ik geloof niet dat je met een app je auto kunt repareren. Waarom dan deze post? Ik ben wel van mening, dat het handig kan zijn. Als je nieuwsgierig bent naar de bron, dan kan deze app je daar wellicht bij helpen. 

Ze beginnen met 6 categorieën waaruit je kunt kiezen en stellen je dan telkens aanvullende vragen. Het is ook mogelijk om een OBD-II code in te vullen, indien je deze weet. Hieruit proberen ze op te maken wat er aan de hand is en komen dan met een oplossing. Zo vragen ze naar problemen met de remmen, oververhitting, stuur problemen, elektronische problemen, etc. Het doorvragen is goed, maar vereist wel enige kennis van de Engelse taal. Dat vind ik tevens het nadeel aan deze app. Alles is in het Engels en dat is soms best lastig!


Kortom een leuke app, die gratis te downloaden is uit de app store. Verwacht geen wonderen van deze toepassing en zie het gewoon als een hulpmiddeltje. Het is niet zo dat je opeens een hele auto kunt strippen!   
Over de auteur: Marvin de Reuver