Geruchten
24 juli 2018 - Ron Smeets

Quintuple Camera’s voor de nieuwe LG V40 ThinQ De nieuwste aanvulling voor de LG V serie, nu met nog meer camera\'s

Volgens de laatste geruchten zal LG zijn nieuwste vlaggenschip een paar dagen na de IFA presenteren. Hiermee vermijdt LG te grote concurrentie met de Samsung Galaxy Note 9, die wel tijdens de IFA aangekondigd zal worden. De LG V40 zal net als de vorige V serie toestellen, de ThinQ branding krijgen en vermoedelijk zal het toestel over een nog grotere screen to body ratio beschikken dan zijn voorgangers. Volgens de geruchten beschikt de LG V40 ThinQ over een OLED scherm met een Notch aan de bovenkant. Hierin zouden een tweetal camera’s verwerkt zitten die beschikken over 3D gezichtsherkenning, met ongeveer dezelfde technologie als die Bij de Iphone X en de OPPO Find X. Dit OLED scherm zal vermoedelijk een screen to body ratio krijgen van meer dan 90%. Aan de achterzijde van het toestel zal de LG V40 vermoedelijk over een triple camera beschikken, de resolutie van deze camera’s zal 20-megapixel, 16-megapixel en 13-megapixel zijn en volgens deze informatie zal het toestel de enige zijn die beschikt over een super wide-angle lens en een super-telephoto lens.

 

LG en de V serie

De LG V40 is het vierde toestel binnen deze V serie (zonder de varianten van elk toestel meegerekend). Deze serie kenmerkt zich door de jaren heen met hun superieure DAC audio en in het begin met een soort tweede scherm voor multitasking. Dit tweede scherm werd later in de V30 vervangen door een floating bar, en sinds de V20 beschikt de serie over twee primaire camera's. De V serie is met de jaren steeds verfijnder geworden, waar in het begin veel kritiek was op gewicht, design en accu kwaliteit heeft LG zich met elk toestel weten te verbeteren en steeds weer de grenzen en mogelijkheden weten te verleggen. Wat de LG V40 Thinq nog aan extra snufjes gaat hebben buiten de hoeveelheid camera's om, is een goede vraag waar hopelijk snel nieuwe informatie over naar buiten wordt gebracht.

 

Intern bij LG wordt het toestel codenaam Storm genoemd, een storm kunnen wij met deze tropische temperaturen wel goed gebruiken, maar betreft de LG V40 blijft het voorlopig nog even afwachten. Vermoedelijk zal het toestel in het najaar uitkomen en dan zal de prijs in het hoge segment vallen net als die van de Note 9.