Nieuws
21 februari 2007 - Ron Smeets

Quantum Reseach claimt patent op iPhone Touchscreen

Volgens 'Licensing Director' van Quantum Research, Duncan Bryan, is de technologie die door Apple gebruikt wordt in het touchscreen display van de iPhone een vinding, en dus eigendom, van een van de oprichters van Quantum Research, Hal Philipp.

Om precies te zijn gaat het om de 'charge transfer capacitive sensing' technologie die er voor zorgt dat het display kan reageren op de nabijheid van een lichaam. Apple gebruikt een vergelijkbare functie in de iPhone zonder daarvoor een licentie te hebben aangevraagd.

QR heeft nog geen juridische stappen ondernomen tegen Apple, maar gezien het feit dat QR dat een jaar of twee geleden wel gedaan heeft in een vergelijkbare zaak, toen vanwege de 'clickwheel technologie', zal het nu uiteindelijk ook wel zover komen als Apple niet met QR om de tafel gaat en een licentieovereenkomst afsluit, zo verwacht men.Gerelateerde links:
Apple iPod aangeklaagd voor gehoorbeschadiging
De vijf populairste iPhone berichten volgens Digg
Apple en Cisco zijn het bijna eens over iPhone merknaam
Apple wint, Apple verliest
Qualcomm daagt grootste klant voor de rechter
Wordt Palm het volgende slachtoffer van NTP?
RIM bijna gered, Apple volgende slachtoffer!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.