Geruchten
11 augustus 2015 - Ron Smeets

Qualcomm Snapdragon 820 op weg naar de Samsung Galaxy S7? Chinese geruchten claimen dat Samsung de nieuwe Qualcomm chip al test

Qualcomm kreeg eerder dit jaar een flinke klap te verwerken toen Samsung besloot om de Galaxy S6 modellen niet met een Snapdragon 810, maar met een eigen Exynos 7420 processor uit te rusten. Een strop van minimaal 60 miljoen Snapdragons die Qualcomm dus niet mocht leveren.

Volgens de laatste Chinese geruchten zou Samsung den nieuste Qualcomm processor, de Snapdragon 820, al aan het testen zijn in prototypes van de Galaxy S7. Uit gelekte documentatie over Android M zou namelijk blijken dat de nieuwe Qualcomm processor, MSM8996, in een toestel met de codenaam 'Jungfrau' zit. Dat zou dan weer de projectnaam zijn van de Galaxy S7. Dat toestel wordt natuurlijk pas begin 2016 verwacht, maar dat er al aan ontwikkelt wordt is zeker.

Op zich is het ook niet gek dat Samsung de nieuwe Qualcomm processor gaat testen. De beslissing om de Snapdragon 810 niet te gebruiken voor de Galaxy S6 (edge) betekende niet dat Qualcomm helemaal buitenspel gezet zou worden als het gaat om het leveren van processors voor Samsung toestellen. Sterker nog, het gerucht ging onlangs zelfs dat de Koreanen de rekenkernen voor de nieuwe Snapdragon 820 zouden gaan leveren. Kortom, ze hebben elkaar nodig

Hetzelfde geldt voor Qualcomm natuurlijk Verwacht wordt dat de Snapdragon 820 deze maand, wellicht vandaag (11 augustus) al, officieel gepresenteerd wordt. Het afgelopen weekend lekte documenten uit (zie afbeeldingen hieronder) waarop enkele specs en features van de nieuwe processor te zien zouden zijn. Daaruit bleek onder anderen dat hij 35% sneller 'rekent' dan zijn voorganger. Maar veel belangrijker is natuurlijk of hij geen last meer heeft van oververhitting.

Bron (Chinees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.