Nieuws
17 augustus 2014 - Ron Smeets

Qualcomm Snapdragon 810 getest in AnTuTu

De ontwikkeling van processoren, en alle technologie, staat nooit stil. Momenteel zijn de Qualcomm 800 en 805 nog prima rekenchips voor smartphones en tablets, maar de fabrikant is natuurlijk al lang bezig met de opvolgers.

De Qualcomm Snapdragon 810 is nu opgedoken in een benchmark testresultaat, maar daarbij wordt nog niet al te veel onthuld van de potentie van deze nieuwe processor.

De chip, met typenummer MSM8994, was in ieder geval gekoppeld aan een testtoestel met 4GB RAM, een 6.2 inch display met 2560 x 1600 pixel resolutie, Andreno 430 GPU en Android 4.4.2. En de snelheid? Die bleef tijdens deze tests nog beperkt tussen de 200 en 940 MHz. 

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.