Nieuws
26 april 2013 - Redactie MobileCowboys

Qualcomm Snapdragon 800 processor productie start in mei

Terwijl de toestellen met de Snapdragon 600 processor nu zo beetje in de winkel liggen begint Qualcomm in Mei met de productie van de nog snellere Snapdragon 800 processor, dat maakte Senior Product Manager Yufei Wang bekend in Beijing waar het bedrijf een media evenement had.

Smartphones als de Samsung Galaxy S4, HTC ONE en de LG Optimus G Pro zijn enkele toestellen met een Snapdragon 600 processor aan boord. Deze toestellen zijn al verkrijgbaar of binnenkort verkrijgbaar en worden over het algemeen als zeer snel ervaren.
Snapdragon_800_processor
De Snapdragon 800 processor gaat in Mei van dit jaar in productie en zal dus binnen niet afzienbare tijd ook in nieuwe smartphones te vinden zijn. De Qualcomm Snapdragon 800 processor draait op de Krait 400-architectuur en zou een maximale kloksnelheid kan halen tot 2,3 Ghz kunnen halen. Naast de snelle processor komt de fabrikant ook met een versnelde grafische processor, de Adreno 330. Deze processor is instaat op 4K video met 30fps af te spelen.
Tegen techsite Engadget wilde Product Manager Wang niet zeggen over er al toestellen (telefoons of tablets) uitgerust gaan worden met de versnelde processoren.

via

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl