Nieuws
10 september 2014 - Ron Smeets

Qualcomm Snapdragon 210; een goedkope 4G processor

Tussen al het Apple geweld presenteerde Qualcomm gisteren ook iets nieuws. De Snapdragon 200 en 210 processoren. Vooral die laatste is interessant omdat dat namelijk een van de goedkoopste rekenchips wordt die ook 4G ondersteund.

Daarmee wil de processor maker zich vooral richten op toestel fabrikanten die van plan zijn om 4G smartphones te maken die, los, minder dan 100 Euro kosten.

De Snapdragon 210 is dus geen razendsnelle chip met high end spec support, maar dat is ook niet de doelgroep. Dit is wat hij, maximaal, aan hardware heeft of kan ondersteunen:
- quad core 1,1 GHz (Cortex A7) 
- Andreno 304 GPU
- schermen van maximaal 720 pixels
- 8 megapixel camera (met full HD video opname en afspelen)
- Bluetooth 4.1
- USB 2.0
- NFC
- GPS
- WiFi 802.11n
- 3G / HSPA
- 4G/LTE cat 4 (max 150 Mbps)

Bron: Qualcomm

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.