Nieuws
22 februari 2013 - Ron Smeets

Qualcomm presenteert 4G LTE chip die overal ter wereld werkt

Qualcomm heeft de eerste LTE chip onthuld die letterlijk met alle 4G netwerken wereldwijd kan connecteren. De ontwikkeling en uitrol van 4G is nog in volle gang en zoals altijd is ook hier geen echte wereldwijde standaard afgesproken.

Op de verschillende continenten (en zelfs daarbinnen) maken providers gebruik van verschillende 4G technologiën (en frequentie banden). De RF360 chip van Qualcomm kan ze dus allemaal 'hebben' ;-)

De RF360 chip kan connecteren met de volgende netwerk standaarden; LTE-FDD, LTE-TDD, WCDMA, EV-DO, CDMA 1x, TD-SCDMA wn GSM/EDGE.

Wanneer de eerste toestellen met deze LTE chip in de winkels gaan verschijnen is nog niet bekend, maar het is  in ieder geval een hoopvolle ontwikkeling voor wereldreizigers die straks niet alleen hier in Nederland van 4G gebruik willen maken, maar ook in Amerika, China en andere landen waar andere 4G netwerken uitgerold  worden (of al zijn). Bovendien stelt deze 4G chip fabrikanten ook in staat om één toestel te ontwikkelen die overal ter wereld uitgebracht kan worden.

Bron (Qualcomm Persbericht)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.