Geruchten
26 januari 2015 - Ron Smeets

Qualcomm maakt een speciale 'Galaxy S6' versie van de Snapdragon 810 Chip fabrikant wil lucratieve Samsung deal natuurlijk niet verliezen

Een week of twee geleden doken berichten op dat de Snapdragon 810 processor van Qualcomm die door Samsung gebruikt gaat worden in de Galaxy S6 zou kampen met oververhitting. De Koreaanse fabrikant zou daarom besloten hebben om haar nieuwe vlaggenschip aanvankelijk uit te rusten met een eigen Exynos processor.

Het moge duidelijk zijn dat Samsung een van de belangrijkere, en grootste, klanten van Qualcomm is. Daarom wordt bij de chipmaker nu met man en macht gewerkt aan een variant van de Snapdragon 810 processor die wel voldoet aan de kwaliteitseisen van Samsung, zo melden bronnen aan de Wall Street Journal. Die zeggen tevens dat Qualcomm de speciale 'Galaxy S6' processor hoe dan ook aan Samsung gaan leveren. Ook als het toestel met de huidige processor ook geen oververhittingsproblemen meer blijkt te hebben.

Qualcomm ontkent verder nog altijd dat dergelijke problemen met de processor zich voordoen en geeft onder andere LG als referentie op. De tweede Koreaanse fabrikant gebruikt de Snapdragon 810 in haar nieuwe G Flex 2. LG gooit op haar beurt nog wat extra olie op het vuur door te claimen dat de eventuele oververhitting waarschijnlijk te maken heeft met het ontwerp van het toestel waardoor de warmte die door de processor gegenereerd wordt niet goed genoeg afgevoerd kan worden. Met andere woorden: Het is Samsung's eigen schuld.

De komende weken zal wel blijken wie er gelijk heeft. Tenzij Samsung bij de presentatie van de Galaxy S6, begin maart, de details over de processor nog even 'geheim' houdt. Dan moeten we wachten op de eerste foto's of video's waarin het toestel in onderdelen uit elkaar gehaald wordt ;)

Bron (abonnement nodig), via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.