Nieuws
10 november 2013 - Nichal Joosse

Qualcomm: 'Binnenkort goedkopere smartphones met 4g'

Momenteel hebben alleen een aantal toestellen in het duurdere segment ondersteuning voor 4g-netwerken, maar volgens chipmaker Qualcomm zullen fabrikanten in de toekomst ook goedkopere toestellen kunnen maken met 4g-ondersteuning. Het goedkoopste system-on-a-chip van Qualcomm biedt momenteel nog geen ondersteuning voor 4g-netwerken, maar de producent zou bezig zijn met het maken van een goedkopere chip die 4g wel zal gaan ondersteunen. 

Er zijn momenteel wel goedkopere smartphones met 4g-ondersteuning, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Ace 3. Dit toestel heeft de Snapdragon 400-CPU van Qualcomm. Qualcomm produceert ook nog de Snapdragon 200 maar die biedt geen ondersteuning voor 4g. Binnenkort zou er een goedkopere 4g-chip moeten verschijnen van het bedrijf die zelfs de nog goedkopere toestellen van 4g kan gaan voorzien.

Qualcomm vertelde in de kwartaalcijfers niet wanneer de goedkopere 4g-chip beschikbaar zal zijn, maar de verwachting is dat deze dit jaar nog op de markt zal verschijnen. Ook gaan er geruchten rond dat het bedrijf bezig is met een nieuwe processor, die begin januari klaar zou moeten zijn.  

Over de auteur: Nichal Joosse