Nieuws
07 juli 2010 - Ron Smeets

Quake 'snelheidstest' met de Samsung Galaxy S en HTC Desire

Hoewel de Samsung Galaxy S en de HTC Desire ongeveer dezelfde processor (1Ghz), geheugen (512MB vs 576MB) en OS (Android 2.1) hebben blijkt het Koreaanse toestel qua performance toch duidelijk beter te presteren dan zijn Taiwanese concurrent.

Dat wil zeggen als je de grafische prestaties met elkaar vergelijkt door bijvoorbeeld de 3D game Quake2 op beide toestellen te installeren en spelen. Zie hieronder het videobewijs daarvan.

Dat de Galaxy S beter presteert heeft vooral te maken met het feit dat de 1GHz processor die Samsung in het toestel gebruikt (3D) graphics beter en sneller kan weergeven. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.