Geruchten
14 november 2011 - Ron Smeets

Quad core tablet en smartphone van HTC in Barcelona?

Asus presenteerde vorige week 's werelds eerste quad core tablet. Als we de laatste Taiwanese geruchten mogen geloven dan gaat HTC tijdens het Mobile World Congress van 2012, eind februari in Barcelona, ook twee quad core toestellen onthullen.

Volgens de bron zou het om een tablet en een smartphone gaan die voorzien worden van de NVIDIA Tegra 3 processor.

Veel meer details zijn er nog niet. Wel wordt gesproken over nog een (tweede) smartphone die HTC in Barcelona zal onthullen, maar deze heeft geen quad core processor. Als de geruchten kloppen dan bereid HTC in ieder geval een betere, meer up-to-date portfolio voor dan tijdens het afgelopen MWC gepresenteerd werd. Toen gaf de Taiwanese fabrikant nog aan geen meerwaarde te zien in dual core en beperkte men zich tot de onthulling van enkele 'S' versies van bestaande toestellen. We zullen zien. De afgelopen dagen en weken zijn in ieder geval een aantal 'nieuwe' HTC's (of codenamen) in het geruchtencircuit opgedoken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.