Geruchten
21 november 2011 - Ron Smeets

Quad core Exynos processor voor de Samsung Galaxy S III ?

Medio september dook al eens een gerucht op waarin gespeculeerd werd over een mogelijke 2GHz quad core processor die in de Samsung Galaxy S III toegepast ging worden.

Nu is er een nieuw 'quad core gerucht' verschenen. Dit keer wordt gesproken over de Samsung Exynos 4412 processor. Dat zou een quad core model zijn die op (maximaal) 1.5GHz draait.

Het bestaan van deze processor in deze Linux Kernel archieven opgedoken en Samsung zou deze processor bovendien al aan het testen zijn. Op zich niet vreemd natuurlijk want de Exynos processoren worden ook door Samsung zelf gemaakt.

Gezien het feit dat de officiele aankondiging van de Samsung Galaxy S III, die er ongetwijfeld gaat komen na het succes van zijn beide voorgangers, nog een paar maanden op zich zal laten wachten, moeten we deze geruchten natuurlijk met de nodige korreltjes zout nemen. Verwacht wordt dat Samsung de Galaxy S III in Barcelona, op het MWC, eind februari, gaat onthullen. Tot die tijd kan natuurlijk nog veel veranderen, en gespeculeerd worden.

P.S. De afbeelding hierboven is een photoshopje van AndroidAndMe. Niet meteen enthousiast worden dus ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.