Entertainment
18 september 2006 - Ron Smeets

QR codes op McDonald's burgers

Dit is er duidelijk eentje in de categorie: waarom zou je dit willen weten. . .

In Japan worden de burgers van McDonald's vanaf nu voorzien van QR codes waarin informatie over de ingredienten en voedingswaarde opgeslagen is.

Hongerige Japanners kunnen de code's met hun GSM scannen om er vervolgens achter te komen dat die Big Mac helemaal niet zo gezond is als de sla en het broodje aan de buitenkant doen vermoeden ;-)

Wat natuurlijk wel handig is, is het feit dat personen die allergisch zijn voor bepaalde ingredienten dat met behulp van de codes ook meteen kunnen zien.Gerelateerde links:
Scannen en faxen met je camphone
Een GSM die kan lezen!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.