Nieuws
17 april 2009 - Ron Smeets

Q1 zeer zwaar voor Sony Ericsson

Het werd al voorspeld bij de presentatie van de verwachte resultaten voor Q1 van Sony Ericsson en vandaag heeft de Zweeds-Japanse toestel fabrikant de officiele kwartaalcijfers gepresenteerd.

Daar kunnen we, net als bij Nokia, alleen maar uit concluderen dat de crisis voorlopig nog niet voorbij is. In totaal verloor Sony Ericsson in drie maanden tijd 358 mljoen Euro.

In totaal werden 14.5 miljoen toestellen verkocht, bijna 10 miljoen minder dan een kwartaal eerder en zo'n 8 miljoen minder dan een jaar geleden.

Toch is er ook nog wel wat goed nieuws te melden. Zo heeft Sony Ericsson momenteel nog ca. 1.1 miljard Euro op de bank staan en dus kunnen ze nog even vooruit.

Daarnaast meldt men in het persbericht dat de tweede Entertainment Unlimited aankondiging (de eerste was natuurlijk de Idou in Barcelona) gepland staat voor 28 Mei a.s.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.