Nieuws
04 augustus 2008 - Ron Smeets

Q-Pon, de mobiele kortingsbon

Het fenomeen van de kortingsbon is bij ons 'zuunige' Hollanders al sinds jaar en dag een populair verschijnsel.

Vanaf vandaag kun je met behulp van Q-Pon ook op je mobiele telefoon kortingsbonnen 'downloaden'. Volgens de bedenkers van de Q-Pon zou tegenwoordig al 51% van de consumenten mobiel internetten tijdens het winkelen, maar dat cijfer is gebaseerd op een onderzoek dat gehouden is onder 300 personen die al regelmatig mobiel surften en dus zeker niet representatief voor heel Nederland!

Maar goed, het idee om mobieltjes te gebruiken voor het geven van kortingen en andere voordeeltjes is zeker niet nieuw, maar tot nu toe werd hiervoor vooral gebruik gemaakt van SMS- of Bluetooth acties.

Q-Pon werkt anders. Om te ontdekken welke kortingen op enig moment gelden bij de ruim 150 aangesloten winkels (zoals New York Pizza, Ster Videotheek en Spare Rib Express) moet je de (gratis) Q-Pon applicatie op je mobieltje installeren.

Via deze applicatie kun je op elk moment online bekijken welke aanbiedingen gelden in de buurt van de plek waar je je op dat moment bevind. Het tonen van het display van je mobieltje met daarop de betreffende kortingsbon is voldoende om het voordeel binnen te halen.

Het voordeel van deze werkwijze is dat je natuurlijk niet op elk moment lastig gevallen wordt met aanbiedingen die via SMS (of Bluetooth) binnenkomen als je een deelnemende winkel passeert. Dat is meteen ook weer een nadeel want je moet zelf dus in de gaten houden of er aanbiedingen zijn als je gaat winkelen.

Natuurlijk is het ook handig om ervoor te zorgen dat je een flat-fee data abonnement bij je mobieltje hebt zodat je niet voor dure verassingen van je provider komt te staan en de kortingen daar weer grotendeels naartoe vloeien ;-)Gerelateerde links:
Je mobiele telefoonrekening betalen met advertenties
Je mobieltje als moneymaker
Bioscoopkaartjes direct op je mobiele telefoon
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.