Nieuws
07 mei 2011 - Ron Smeets

Pyramid: "Windows Phone wordt in 2015 groter dan Android"

Pyramid Research introduceerde, zo presenteerde een van hun analisten in een video, deze week een nieuw 'product'; de Smartphone Forecast. Feitelijk is het de zoveelste voorspelling van hoe de smartphone markt er over een aantal jaren uit zal zien.

Natuurlijk moesten bij Pyramid iets bedenken zodat hun voorspellingen op zouden vallen en dus roepen ze dat zij verwachten dat Windows Phone in 2015 groter zal worden dan Android en binnen nu en vier jaar dus wereldmarktleider zal zijn op het gebied van Smartphones.

Om precies te zijn verwachten de analisten van Pyramid dat er in 2015 meer Windows Phone toestellen verkocht zullen worden dan smartphones met andere OS'en (Android, iOS en BlackBerry). Diverse andere voorspellingen van analisten zien ook een groei voor Windows Phone maar Pyramid is de eerste die durft te voorspellen dat Windows Phone uiteindelijk marktleider zal worden. Natuurlijk kan niemand het met enige zekerheid zeggen, maar ik denk dat de berekeningen van Pyramid ietwat té ambitieus zijn.

Enfin, volgens Pyramid zal in 2015 meer dan de helft van alle verkochte mobieltjes (53%) een smartphone zijn. Dit jaar is dat nog 27%, volgens hun berekeningen. Een verdubbeling van het aandeel van smartphones in vier jaar tijd lijkt mij wel haalbaar, maar ik gok er toch op dat ook in 2015 Android nog steeds de marktleider zal zijn en dat de strijd om de tweede plek uitgevochten haat worden door iOS, Windows Phone en BlackBerry OS.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.