Nieuws
08 maart 2014 - Ron Smeets

PVV, CDA en 50Plus zijn niet 'Mobile Ready'

Er staan weer verkiezingen voor de deur; voor de gemeenteraden dit keer. Mocht je van plan zijn om de verkiezingsprogramma's van de grote (landelijke) partijen op je smartphone te bekijken dan kom je in ruim een kwart van de gevallen bedrogen uit.

Uit onderzoek van MobileMarketing.nl is namelijk gebleken dat van de elf landelijke partijen die ook aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen er drie geen geschikte mobiele site of app hebben; de PVV, CDA en 50Plus. Helaas is dus geen onderzoek gedaan naar de vele lokale partijen, maar ik denk dat het percentage dan nog veel hoger geweest zou zijn.

Wat betreft de grote partijen is de situatie wel al een stuk beter als bij de vorige (Tweede Kamer) verkiezingen. Toen had namelijk de helft van de partijen nog geen site die ook op mobiele apparaten goed te raadplegen was. Wat verder nu nog opvalt is dat vier van de acht partijen die wel een mobiel vriendelijke site hebben op de eerste pagina niets meldt omtrent de gemeenteraadsverkiezingen.

Richard Otto van MobileMarketing.nl zegt over de situatie: “Ouderen gebruiken tegenwoordig ook smartphones, maar zullen flink moeite hebben om op hun mobieltje de kleine letters van een website als 50Plus.nl te kunnen lezen. Uiteraard is een desktop website op de mobiel handmatig te vergroten, maar het blijft verre van gebruiksvriendelijk. Wanneer er dan een potentiële kiezer de moeite neemt om online het partijprogramma door te nemen, is het uiteraard van belang om dit zo laagdrempelig voor hen te maken."

Overigens stelt MobileMarketing.nl dat de VVD op dit moment de meest 'mobile ready' website (screenshot hieronder) heeft en daar staat op de eerste pagina ook meteen lokale informatie over de gemeenteraadsverkiezingen. Daarvoor vraagt de site wel om je lokatie te mogen gebruiken.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.