Geruchten
08 april 2010 - Ron Smeets

Puma 2 van Sagem met Android

Tijdens het Mobile World Congress was de Puma Phone van Sagem Wireless een van de verrassend leuke nieuwe toestellen die daar te zien waren.

Het toestel is helaas nog niet te koop, maar er gaan al geruchten dat hij een opvolger zal krijgen.

Wat nog leuker is, is het nieuws (of gerucht) dat Puma 2 uitgerust zal gaan worden met het Android besturingssysteem. Dit toestel moet, als de geruchten kloppen, ergens in 2011 op de markt komen. Mmmh, dat is dan weer wat minder leuk. 2010 is immers nog lang niet op de helft ;-) Volgens Slashgear wordt de Android versie van de Puma Phone goedkoper dan het toestel dat in Barcelona gepresenteerd werd. Die gaat namelijk rond de 350 Euro kosten (los).

Overigens heeft Sagem Wireless al een Android Smartphone in haar assortiment voor de tweede helft van dit jaar opgenomen, de Sagem Netribe (foto hieronder). Dit toestel heeft onder andere een 3.2 megapixel camera, QVGA touchscreen display, zonnecel lader, diverse sensoren en een NFC chip. De adviesprijs van de Netribe zou rond de 115 Euro gaan bedragen. Sagem-Netribe-Android-2 Via: UnwiredView

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.