Geruchten
09 maart 2009 - Ron Smeets

PSP Phone komt nu van Sony zelf?

Geruchten over de komst van een eventuele PSP Phone doen al meer dan twee jaar de ronde. Echter na het verbod van Sony aan Sony Ericsson om het PSP merk te gebruiken in producten van de Zweeds-Japanse toestel fabrikant verstomden de geruchten een beetje.

Tot een week of zo geleden. Je kon er natuurlijk op wachten dat de geruchten nu de kant van Sony zelf op zouden 'swingen'. Volgens Electropig is er 'bewijs' voor het feit dat Sony nu zelf van plan zou zijn om met een mobiele PSP oplossing te gaan komen.

De Japanners hebben het hoofd van de PlayStation afdeling, Kaz Hirai, gepromoveerd tot hoofd van Networked Producst and Services. Zijn voornaamste taak zou het uitbreiden van het PlayStaton Network Serivce platform zijn en de ontwikkeling van nieuwe mobiele producten.

Tel daarbij op dat Sony Ericsson het merk PSP niet mag gebruiken en het PSP Phone gerucht is weer nieuw leven ingeblazen? We zullen zien. Wat denken jullie?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.